Kwartfinale beker hoogtepuntje voor tobbend ADO Den Haag

Het gaat de laatste jaren niet bepaald lekker bij voetbalclub ADO Den Haag. Problemen in de tpo van de club lijken al enkele jaren door te sijpelen naar het veld en dat zorgt voor mindere resultaten de afgelopen jaren.

De club zal niks liever willen dan terugkeren naar de Eredivisie. Maar nadat de club er vorig seizoen nog heel dichtbij was via de play-offs, gaat het dit seizoen een stuk moeizamer. Trainer Dirk Kuijt moest het veld al halverwege het seizoen ruimen en Dick Advocaat pakte het stokje op om zijn oude club te redden. Dat resulteerde onder meer in een plek in de kwartfinale van de beker, een klein hoogtepuntje in het verder kleurloze seizoen van de Haagse club.

Zal het mooie bekeravontuur een vervolg krijgen en zal het in elk geval weer voor de nodige vrolijke gezichten zorgen in Den Haag? Laat het voor de club de opmars zijn, terug naar de subtop van het Nederlandse voetbal, waar het vijf seizoenen geleden nog zo trots deel van uitmaakte.

Kwartfinale tegen PSV

In de achtste finale wist ADO met een knappe 1-0 zege op Eredivisionist Go Ahead Eagles verder te komen in het bekertoernooi. Tijdens de loting zat het de club echter niet mee. Een uitduel met PSV staat in de kwartfinale op het programma.

Liefhebbers van sport wedden zullen ADO weinig kans geven tegen de Eindhovense club, maar wie weet kan de club voor een stunt zorgen in het Philips Stadion in Eindhoven. PSV kent ook niet het beste seizoen in de historie van de club en een stuntje door een geluksmoment kan altijd.

philips stadion psv Eindhoven
Foto via depositphotos.com

Dick Advocaat zal dan wel het nodige geluk moeten hebben en een slim plan moeten bedenken om zijn oude club te verslaan. Maar als iemand het kan, dan is het good-old Advocaat wel. De inmiddels 75-jarige Advocaat stapte in november in bij de club en nam daarmee het stokje over van Dirk Kuijt, die door slechte resultaten het veld moest ruimen. Daarmee kwam er al na drie maanden een einde aan de eerste klus van Kuijt als hoofdtrainer.

Het moeizame seizoen in de competitie

De slechte resultaten in de competitie waren de reden van het snelle afscheid van Kuijt als trainer van de club. ADO stond op een beschamende plek op de ranglijst en behaalde veel te weinig punten. Het elftal van Kuijt bungelde daardoor zelfs in de onderste regionen van de competitie.

ADO Den Haag tegen PSV in kwartfinale KNVB beker
Photo by Maxim Hopman on Unsplash

Sinds Dick Advocaat het overnam eind november gaat het weer wat beter met ADO. De club is inmiddels opgeklommen naar de twaalfde plek op de ranglijst. Wellicht kan door middel van de periode zelfs nog wel een plekje in de play-offs afgedwongen worden.

Dat de kwartfinale van de beker gehaald werd was helemaal een bonus voor Advocaat. Een bezoekje aan zijn voormalige club zal voor de trainer voelen als één groot feest. Ook al is de kans op succes klein, dat ADO in dit lastige seizoen in de kwartfinale van de beker op bezoek mag bij PSV is absoluut een feestje waard.

Plaats een reactie