DORR

Ofschoon DORR statutair geen deel uit maakt van RVC/RIJSWIJK, noch van Haaglandia is er toch een stukje voor deze club ingeruimd, omdat de meeste leden in 2000 naar RVC/Rijswijk overstapten toen DORR werd opgeheven.

GESCHIEDENIS DORR (Door Oefening Razend Rap)
In 1932 openden twee ingenieurs uit Amerika hun bureau Dorr Oliver N.V. aan de Wassenaarseweg in Den Haag. Enkele jaren later brak de Tweede Wereldoorlog uit. Niet alles was somber en troosteloos tijdens deze periode want twee jonge medewerkers van Dorr Oliver N.V. richtte vanuit de personeelsvereniging in 1941 een voetbalvereniging op.
Er waren wat problemen met de naamgeving omdat de Duitsers alle namen die een Engelse associatie hadden verboden. Daar werd snel wat op gevonden. De voetbalclub kreeg de naam D.O.R.R. wat stond voor Door Oefening Razend Rap. Na de oorlog bleef deze naam en betekenis gewoon bestaan alleen werden de puntjes er tussen uit gehaald (DORR).

DORR is altijd een kleine intieme vereniging geweest waar iedereen altijd alles van elkaar wist en met elkaar meeleefde.
DORR begon op het terrein aan de Fruitweg, vertrok later naar de Hoekwaterstraat en eindigde bij Escamp, eerst vond men onderdak van 1965 t/m 1982 bij BMT en daarna van 1982 t/m 2000 bij vv Spoorwijk.
Het hoogtepunt van de voetbalvereniging DORR was toch wel de promotie van het eerste elftal naar de 4e klasse KNVB in 1978.
In die periode werd er altijd verzameld in café Eldorado van sponsor Harry Ballemaker waar de spelers na de wedstrijd weer naar terug keerde om te eten en er een gezellige avond van te maken.
Later werd er bij elke wedstrijd in “De Halve Maan” verzameld.

Op 30 juni van het jaar 2000 werd DORR opgeheven want het had geen zin meer om door te ploeteren. Met pijn en moeite werd er zaterdags nog 2 elftallen bij elkaar geschraapt zodoende werd besloten om na 59 jaar de voetbalvereniging op te heffen.
De meeste leden van DORR vertrokken toen naar de zaterdagtak van RVC/Rijswijk.

Tijdens het grote afscheidsfeest op 24 juni 2000 in De Halve Maan werd er officieel afscheid genomen van de voetbalclub DORR. Op die avond kreeg Piet van der Ham i.v.m zijn 40 jarige voorzitterschap door de KNVB een erespeld en een eigen voorzittershamer uitgereikt.
Ook sponsor Harry Ballemaker kreeg namens de spelers van DORR een fraaie spiegel met inscriptie aangeboden als dank voor het jaren sponsoren van de vereniging.

Bron: haagsevoetbalhistorie.nl