Drie Eredivisie-sterren die voor andere landen spelen tijdens het WK

Veel voetbalfans zullen ten tijde van het WK meerdere teams volgen. Ongetwijfeld zullen ze hun eigen land steunen als dit zich heeft gekwalificeerd, maar er zullen ook fans zijn die voor een ander land zullen juichen – omdat ze het shirt van dat land mooi vinden, omdat ze familie hebben in dat land, of gewoon omdat ze op dat land hebben gewed via bemybet.com. Vaak steunen fans van een bepaalde club ook een land omdat spelers van hun club voor dat land spelen.

Jahanbakhsh WK 2022 voetbal en Eredivisie
Foto via https://nl.depositphotos.com/564961112/stock-photo-kazan-russia-october-2017-team.html

Als een van de grote Europese competities in Europa, heeft de Eredivisie spelers in Qatar rondlopen die niet een oranje shirt zullen aantrekken, maar het shirt van een ander land. We bespreken drie spelers die hun land vertegenwoordigen op het WK, en die met veel interesse gevolgd zullen worden door Nederlandse voetbalfans omdat zij deze spelers graag zien slagen op het slagen op het hoogste podium.

Edson Alvarez (Ajax en Mexico)

Voorafgaand aan de start van het huidige seizoen probeerde Chelsea Alvarez nog weg te kapen bij Ajax. De Londense club heeft een recordbedrag gespendeerd aan nieuwe spelers in de hoop dit seizoen de Premier League te winnen. Ajax fans zullen opgelucht zijn geweest toen Alvarez besloot in Amsterdam te blijven omdat hij een zeer veelzijdig verdediger is die een groot aantal rollen kan vervullen in een team. Zowel bij Mexico als bij Ajax is hij de eerste keuze als defensieve middenvelder. Alvarez hoopt in Qatar uiteraard verder te komen dan tijdens het WK van 2018, toen Mexico in de laatste 16 werd uitgeschakeld door Brazilië. Naar verwachting zal hij starten in alle drie de groepswedstrijden tegen Polen, Argentinië en tegen Saoedi-Arabië.

Omar Rekik (Sparta en Tunesië)

Rekik mag dan slechts op leenbasis in Rotterdam spelen (gehuurd van Arsenal), maar hij zal wel als Sparta-speler zijn opwachting maken tijdens het WK. Niet iets dat heel vaak voorkomt. Rekik is geboren in Helmond en heeft Tunesische ouders en zijn broer Karim kwam al eerder uit voor het Nederlands Elftal. Rekik is een betrouwbare verdediger die zich prettig voelt wanneer hij de bal heeft. Op het WK krijgt hij de kans zijn talenten te laten zien tegen een aantal grotere landen want Tunesië speelt zowel tegen Denemarken, Frankrijk, als ook Australië.

Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord en Iran)

Fans van NEC en AZ zullen net als Feyenoord trots zijn wanneer Jahanbakhsh het veld opstapt tegen de VS, Wales en England. Jahanbakhsh is de enige Aziatische speler die ooit topscorer is geweest in een grote Europese competitie : in het seizoen 2017-18 scoorde hij 21 keer in de Eredivisie en na het WK verhuisde hij vervolgens naar Brighton & Hove Albion. Jahanbakhsh heeft snelheid en hoopt ongetwijfeld een doelpuntje mee te kunnen pikken dit toernooi. Het zou echter een grote verrassing zijn als Iran deze zware groep zou overleven.

Plaats een reactie